C Vitamin ( L - Aszkorbinsav ) 1000g

C Vitamin ( L - Aszkorbinsav ) 1000g
Gyártó: vinartis
Cikkszám: 04120554
Fogyasztói ár: 4.300 Ft Nettó ár: 3.386 Ft
Db:     - VAGY -   Kívánságlistára
Összehasonlítás

Letölthető leírások és tájékoztatók:

ACIDO ASCORBICO

Tiszta C-vitamin borászati célra

Aszkorbinsav L (+), E 300


Termék tulajdonságai:

Az aszkorbinsav a borászatban hatékony oxidáció elleni szerként használatos. Elsősorban reduktív típusú borok gyümölcs íz-és illatanyagainak intenzívebbé tételében és megtartásában van nagy jelentősége. Az aszkorbinsavval kezelt borok hosszabb tárolása után is megtartják üde, gyümölcsös jellegűeket.

Az aszkorbinsav említett hatásához nagymértékben hozzájárul a megfelelő kénessav szint jelenléte, mivel a két szer között szinergizmus alakul ki, ezáltal az oxidáció elleni védelem még hatékonyabb. A kezelés során a szabad kénessav tartalmat legalább 25 mg/liter szinten célszerű tartani.


Figyelmeztetés: a szabad kénessav tartalom mérésekor figyelembe kell venni az aszkorbinsav mennyiségét, tehát olyan módszert kell alkalmazni, ahol a két anyagot külön-külön határozzuk meg!


Alkalmazás:

Az aszkorbinsav alkalmazása előtt célszerű első kísérleteket végezni, mert az engedélyezett mennyiség hányada is hozhat megfelelő eredményt.

Az előzetesen megállapított mennyiségű aszkorbinsavat 15-20 szoros mennyiségű borban oldjuk fel, majd intenzív keverés mellett adjuk a teljes bormennyiséghez! Gondoskodjunk a teljes egalizálásról! Az aszkorbinsavval való kezelést nem sokkal a palackozás előtt végezzük el, és a palackozásig kérjük az oxigénnel történő további érintkezést!


Tárolás:

Az aszkorbinsav fény- és nedvesség érzékeny, ezért hűvös, sötét helyen, erős szagokat terjesztő anyagoktól elkülönítve tároljuk! A felbontott zárjuk vissza!

A 106/1997 (XII.19.) FM. Rendelet ( A bortörvény végrehajtási utasítása) 2.sz. melléklet 3/e. pontja szerint borászati felhasználásra max.15g/hl mennyiségben engedélyezett.

Kérjük jelentkezzen be!